środa, 11 marca 2015

Sałatka chrzanowa



Sałatka ta całej mojej rodzinie przypadła do gustu. Jest to sałatka z wyrazistym smakiem chrzanu, taka z charakterem i to jest jej największy plus. Aromatyczna, idealnie pasujące do siebie składniki, chrupka cebulka, pyszny sos i ten szczypiorek. Warta wypróbowania! Idealnie wpisuje się w listę potraw na zbliżające się święta.

Składniki:
*       5 ugotowanych na twardo jajek  - pokrojonych w kostkę
*       200 g startego na dużych oczkach sera gouda
*       ok. 700 g podwójny fileta z indyka lub kurczaka
*       słoiczek cebulki marynowanej
*       puszka kukurydzy
*       mały słoiczek chrzanu
*       ok. 300 g jogurtu greckiego naturalnego
*       4 łyżki majonezu
*       sól, pieprz do smaku
*       szczypiorek

Wykonanie:
Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą, pieprzem i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączam na ręcznikach papierowych, a gdy przestygnie – kroję w kostkę. Z chrzanu, jogurtu, majonezu przygotowuję sos. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz