Sałatka ta całej mojej rodzinie przypadła do gustu. Jest to sałatka z wyrazistym smakiem chrzanu, taka z charakterem i to jest jej największy plus. Aromatyczna, idealnie pasujące do siebie składniki, chrupka cebulka, pyszny sos i ten szczypiorek. Warta wypróbowania! Idealnie wpisuje się w listę potraw na zbliżające się święta.
Składniki:
*
5 ugotowanych na twardo jajek - pokrojonych w kostkę
*
200 g startego na dużych oczkach sera gouda
*
ok. 700 g podwójny fileta z indyka lub kurczaka
*
słoiczek cebulki marynowanej
*
puszka kukurydzy
*
mały słoiczek chrzanu
*
ok. 300 g jogurtu greckiego naturalnego
*
4 łyżki majonezu
*
sól, pieprz do smaku
*
szczypiorek
Wykonanie:
Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą, pieprzem i
smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Odsączam na ręcznikach papierowych, a
gdy przestygnie – kroję w kostkę. Z chrzanu, jogurtu, majonezu przygotowuję
sos. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz